Studije razvoja energetskog sektora u BiH (ESSBIH)

Danas u 11h, u Sarajevu u Zgradi zajedničkih institucija BiH, u organizaciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, održana je svečanost i konferencija za novinare povodom završetka i uručenja Studije razvoja energetskog sektora u BiH (ESSBIH) koju je izradio Konzorcij (EIHP iz Zagreba, Rudarski institut iz Tuzle, Ekonomski institut iz Banja Luke i Soluciona iz Španije) pod vodstvom EIHP-a.

Prisutnima su se obratili i predstavili konačni izvještaj studije dr. sc. Goran Granić, voditelj tima za izradu studije, g. Slobodan Puhalac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, g. Amer Jerlagić, generalni direktor Elektroprivrede BiH, gđa Branislava Milekić, generalni direktor Elektroprivrede RS i g. Vlado Marić, generalni direktor Elektroprivrede HZHB.

Svečanoj isporuci su prisustvovali i šef ureda Svjetske banke u Sarajevu g. Marko Mantovanelli, ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske g. Rajko Ubiparip, ministar Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije g. Vahid Hećo te članovi komisije za implementaciju ove Studije. (Izvor: EIHP Zagreb).